Uppland Mörby Slott

Uppland Mörby slott
Här finns flera spöken. Den "vita frun" var en skön jungfru som försökte fly från slottet med en spelman från trakten, men de upptäcktes och spelmannen jagades därifrån och drunknade i en dysjö i närheten. På torsdagskvällarna syns vita frun skrida fram i den gamla kyrksalen, sörjande sin käraste. En blå jungfru kan också visa sig i det ena vakttornet, en kvinnogestalt med ångerfull blick. Hon ska ha varit en orientalisk prinsessa som rövades till slottet av den grymme riddaren Myre, som senare i svartsjuka dödade prinsessan. Själv blev han så ångerfull att han gick i kloster. En munkgestalt visar sig också ibland på slottet. Slutligen spökar också en svartklädd kvinna på Mörby, också hon drabbades av olycklig kärlek.

image7

Bor du i Uppland? Då tycker jag att du ska besöka Mörby Slott

Torpa Stenhus

Torpa Stenhus

Långt bak i tiden bodde en riddare med sina två döttrar i det enormt vackra huset. En av dem hade varit på besök hos sin man i Danmark. När hon äntligen kom tillbaka fick pappan reda på att pesten härjade i Danmark. Han trodde då att hon blivit smittad och bestämde sig då för att mura in henne i ett litet rum på övervåningen så han möblerade rummet och bad dottern att gå och lägga sig i sitt nya rum. Sent på natten kom en murare upp och murade in dottern i rummet. På morgonen märkte dottern detta och blev då så rädd och hon skrek och skrek. Fadern som var en hård man lät dottern sitta kvar i rummet och efter 3 dagar hade hon slutat skrika. Pappan målade då över väggen och lät kroppen ligga kvar. Än idag ser man en injutning i väggen efter rummet. Det är många som har försökt att ta bort men då har dött. En man blev nerknuffad från trappan och bröt nacken efter ett försök att bryta upp rummet.image6

Bor du i Västergötland? Då tycker jag att du ska besöka Torpa Stenhus!


Spökfyren på Holmön

Spökfyren på Holmön

På Holmön utanför Umeå ligger en gammal fyr som byggdes redan under 1800-talet, och har haft väldigt många tragedier ikring sig. På Holmön har människor både fötts, blivit vigda och dött både naturligt och plågsamt.

Jag personligen var på Holmön med min familj och några vänner i sommras. Jag var självklart väldigt entusiastisk att få besöka Holmön eftersom att jag hade hört talas om "spökfyren" som låg där. Jag kan helt klart säga att det är en väldigt värd resa.

Om man lägger örat intill dörren kan man på kvällarna höra steg i trappan inne i fyren. När man öppnar dörren tystnar stegen och fyren är alldeles tom. Du vet att någon är där inne med dig/er, men....du kan inte se honom va? Du kan bara höra honom.

Bor du i Västerbotten? Då tycker jag att du ska besöka Spökfyren på Holmön.

image5

Dom finns överallt omkring oss....

I den här videon kommer ni att få se en hel del olika spöken, andar och demoner. Är dom riktiga? Ja...bara du kan bestämma vad du ska tro. För egen del....så tvivlar jag inte en sekund på att dom är äkta.

Galgberget i Falun

Galgberget

Det finns ett ställe i Falun som heter Galgberget. Där finns en galgplats som dom avrättade folk i förr i tiden.  Det finns orber där, som varit synliga på många fotografers bilder. Det är olika människors namn som är inristade i stenar på backen, och så fort man går upp dit så ryser man av obehag. Ett tecken på att du har någon som i tystnad går bakom dig? Du kan gå upp på Galgberget ensam...men du är knappast ensammen när du väl är där uppe. Hur länge kommer du stanna kvar där uppe? Inte länge enligt mina beräkningar.


Bor du i Dalarna? Då tycker jag att du ska besöka Galgberget.
image3

 


Prästgården i Borgvattnet

Prästgården i Borgvattnet.
Det finns fler konstigheter vid Storsjön än dess berömda sjöodjur. Här finns Sveriges mest omskrivna spökhus sedan 1947, det året då komminister Erik Lindgren flyttade dit. Han hörde klampande steg i farstun, gnissel i dörrar, ljud som när någon tar av sig rocken, konstiga knackningar. Det var som om en massa osynliga besökare rände där oupphörligt. Prästens gungstol började, vid ett tillfälle, gunga av sig själv så häftigt att han kastades i golvet. Från ett av rummen hördes våldsam gråt, och tre grå damer uppenbarade sig med jämna mellanrum i en soffa. Horder av journalister och busslaster med nyfikna besökare har gjort prästgården till en verklig turistattraktion, med försäljning av spöksouvenirer och möjligheter att sova över. En senare präst, Thore Forslund, försökte i början av 80-talet driva ut andarna med oljesmörning och tungomålstalande. Men kyrkorådet fick nog av ?spökprästen? som själv blev utdriven och förlorade sitt vikariat.

Bor du i Jämtland? Då tycker jag att du ska besöka Borgvattnets prästgård.
image2

I fönstret?

I fönstret?

Välkommen till min Paranormala blogg!

Välkommen hit främling. I den här bloggen kommer jag att lägga upp bilder,historier,filmer och även eget materiel.

Den här bloggen innehåller då alltså materiel som handlar om spöken,andar och allt annat övernaturligt.

Jag kommer ifrån en stad i Norrland som heter Skellefteå, och ifall det är så att just du har hittat ett ställe här i stan som du skulle vilja ha bilder ifrån så säg bara till mig så åker jag mer än gärna dit och fotograferar och skriver ner fakta. Sist jag var ute och grejade så var jag på en kyrkogård här i stan.

Med det här så vill jag säga dig att ifall du letar efter bloggar som tar upp ämnen som spöken och andar, så har du kommit rätt. Det här e bloggen du ska läsa.

RSS 2.0